ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής  GENEMED, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, λειτουργεί από το 2007, με περιστατικά από όλο τον Ελλαδικό χώρο για θέματα που αφορούν τη διάγνωση, αντιμετώπιση και πρόληψη των γενετικών νοσημάτων.

Από την έναρξη της λειτουργίας του, ήταν το πρώτο εργαστήριο που ασχολήθηκε με τη Μοριακή Βιολογία και τη Γενετική στην Κρήτη.

Η ερευνητική δραστηριότητα του εργαστηρίου προσανατολίζεται στην προσαρμογή της μεθοδολογίας στις σύγχρονες ανάγκες διάγνωσης, αντιμετώπισης και πρόληψης γενετικών νοσημάτων, όπως διαμορφώνονται από τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα.

Το εργαστήριο αποτελεί μία πλήρως εξοπλισμένη μονάδα με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, ικανό να εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες τεχνικές για τη διάγνωση γενετικών νοσημάτων. Επιπλέον σε επίπεδο κλινικής αξιολόγησης και γενετικής συμβουλευτικής παρέχει σε συνεχή βάση υπηρεσίες για διάγνωση ή επικύρωση της διάγνωσης, παροχή έγκυρων πληροφοριών για γενετικές νόσους, καθορισμό του γενετικού κινδύνου και διευκόλυνση στη λήψη αποφάσεων από ασθενείς με γενετικά νοσήματα και οικογένειες που παραπέμπονται για συμβουλευτική Γενετική.

Η παράλληλη ανάπτυξη των τεχνικών της μοριακής βιολογίας-γενετικής και της βιοπληροφορικής την τελευταία δεκαετία άλλαξε ριζικά τον τρόπο της διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας των γενετικών νοσημάτων. Ανέδειξε επίσης την ανάγκη και τη σημασία της κλινικής γενετικής και της γενετικής συμβουλευτικής στην ερμηνεία των ευρημάτων του γενετικού ελέγχου και τη συσχέτισή τους με την κλινική εικόνα των ασθενών.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω τεχνολογικές εξελίξεις και την ανάγκη αξιόπιστης γενετικής διάγνωσης προχωρήσαμε στην ίδρυση και λειτουργία ενός σύγχρονου εργαστηρίου γενετικής.

Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν ευρύτερη κάλυψη των αναγκών του γενετικού ελέγχου, καθώς και η παροχή υπηρεσιών κλινικής γενετικής και γενετικής συμβουλευτικής.

Το προσωπικό μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία και προϋπηρεσία στο χώρο της ιατρικής γενετικής, παρέχοντας ασφάλεια για την ακρίβεια και εγκυρότητα των γενετικών αναλύσεων και της κλινικής γενετικής.

 

Τα μέλη του εργαστηρίου διαθέτουν ακαδημαϊκούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στον τομέα της Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, και έχουν εξειδικευθεί στην εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας στη Μοριακή Διάγνωση γενετικών ασθενειών. Παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις στον χώρο της Γενετικής και έχει έντονη επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα, με συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια καθώς και δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους.

 




Στοιχεία Επικοινωνίας
  • Κέντρο Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής.
  • Μάνου Μηλιαρά 4-6
    Ηράκλειο Τ.Κ 71201
  • 2810 318283
    info@genemedlab.gr

Ωρες Λειτουργίας
Δευτέρα 8:30 - 14:00 & 17:00 - 20:30
Τρίτη 8:30 - 14:00 & 17:00 - 20:30
Τετάρτη 8:30 - 14:00 
Πέμπτη 8:30 - 14:00 & 17:00 - 20:30
Παρασκευή 8:30 - 14:00 & 17:00 - 20:30
Σάββατο Κλειστά
Κυριακή Κλειστά